Συντελεστές



 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Ο Χρήστος Οικονομίδης γεννήθηκε στη Δράμα.
  
Σπούδασε  στην Αθήνα, πιάνο με την Ισμήνη Αυγέρη και ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση στο Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας με το Γιάννη Ιωαννίδη. Παρακολούθησε κύκλους σπουδών σύνθεσης με τον Θόδωρο Αντωνίου στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών, με υποτροφία του Ωδείου Νίκος Σκαλκώτας,  Ιστορίας της Τέχνης με τη Μαριλένα Κασιμάτη και βυζαντινής μουσικής με το Λυκούργο Αγγελόπουλο.  
Συνθέτει μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την πλαισίωση εικαστικών δημιουργιών. Βραβεύεται στο φεστιβάλ Ιθάκης το 1994 για τη σύνθεση του στο έργο "Διαδρομή σε λευκό τοπίο" του Γ. Παπάζογλου, ενώ το 1994 ιδρύει, ως βασικός στιχουργός και συνθέτης, το εναλλακτικό ροκ συγκρότημα Επόμενη Κίνηση, με το οποίο παίρνει το πρώτο βραβείο στον πανελλαδικό διαγωνισμό ποπ και ροκ τραγουδιού της ΕΡΑ 2. 

Το 1997 κυκλοφορεί ο ομώνυμος δίσκος από την FM Records και διοργανώνονται συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Ρόδον, Τεχνόπολη , Μύλος,ΟΛΠ Πειραιά κ.α.). Με την Επόμενη Κίνηση, η οποία εισήγαγε νέες φόρμες στη δομή της σύγχρονης τραγουδοποιϊας και στη σκηνική απόδοση της, συμμετέχει στο cd "Το μίξερ της Λένας" της Λένας Πλάτωνος και στη συλλογή "Όλες του rock οι τάσεις" από την FM Records.  

Το 2000 προχωρεί στην ανεξάρτητη παραγωγή "Γλυκιά ζωή", οπου ο ήχος συνδέει το ηλεκτρονικό ποπ τοπίο με το ρεύμα της avant guard.  

Το 2003, μετά από πρόσκληση της Μουσικής Εταιρείας Αθηνών, καταθέτει το cd "Ρiano music I", που περιέχει 13 συνθέσεις για πιάνο, επιχειρώντας να συγκεράσει το νεορομαντικό με το μεταμοντέρνο ύφος. 
Το 2011  κυκλοφορεί το CD "Ερως ζώο αγέρωχο και ηχηρό", το οποίο διανέμεται από την μικρή Άρκτο και περιεχει μελοποίηση συγχρονων Ελλήνων ποιητών (σχετικά με κριτικές για τις παραπάνω παραγωγές βλ. "Δισκογραφία").
  
Διδάσκει από την αρχή της πορείας του  μεχρι σημερα πιάνο, κρουστά, synthesizer, σύνθεση και φωνητική. 
Την περίοδο 1996-1999 δημιουργεί το Εργαστήρι Γενικής Μουσικής Παιδείας στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δάφνης και από το 2005 έως το 2014, ως μέλος του Ελευθεριακού Συνδέσμου Απεξάρτησης, διευθύνει το μουσικό τμήμα και συνθέτει μουσική για τις παραστάσεις του φορέα (2007 " Η ψεύτρα" του Ζ. Κοκτω - θέατρο Φούρνος, θέατρο της Ημέρας, 2008 "Σαν τίποτα να μην είχε γίνει"- Πνευματικό Κέντρο Αιγίου, θέατρο της Ημέρας, 2011 "Ο ήλιος έλαμπε με δύναμη"- πάρκο Ηρώων).  

Υπογράφει μουσικές που επενδύουν ανεξάρτητες θεατρικές παραγωγές  (2016 "Ποιος ανακάλυψε την Αμερική" της Χρ. Σπηλιώτη - Θέατρο 14η μέρα, 2014 " Περί έρωτος"- Χυτήριο, 2009 "Για να ζευγάρι ρόδα"- Φεστιβάλ Σαντορίνης Ήχος και Εικόνα, κ.α.) καθώς και παραστάσεις παιδικού θεάτρου (2016 "Τα παραμύθια της γιαγιάς"- κινηματοθέατρο  Τριανον, 2014 "Η πολιτεία του βυθού" της Μ. Λοιζου - θέατρο Αθηνα, ωδείο Γ. Φακανας). 

Το 2014 παρουσιάζει αρχικά στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας και στη συνέχεια στο κινηματοθέατρο Τριανόν και σε δήμους της Αττικής την performance με πρωτότυπη σύνθεση πάνω στο έργο του Τσάρλι Τσάπλιν "Τα φώτα της πόλης.

Είναι ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας " Κυματομορφή”.  



ΜΑΙΡΗ ΠΑΠΠΑ

 
Η Μαίρη Παππά γεννήθηκε στην Αθήνα.  

Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών παίρνει το πτυχίο της από τη Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ αποκτά το μεταπτυχιακό της πάνω στο  Δίκαιο των Ανθρωπίνων Σχέσεων από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης.  


Παράλληλα αποφοιτά από το Θεατρικό Εργαστήρι του Κώστα Καζάκου έχοντας ως βασικό δάσκαλο το Βασίλη Διαμαντόπουλο. Τα επόμενα χρόνια επικεντρώνεται στη σπουδή του Σωματικού Θεάτρου, όπου μαθητεύει στην Ανέζα Παπαδοπούλου (τετραετές στούντιο), συμμετέχει σε σεμινάρια της Ρούλας Πατεράκη, του Θόδωρου Τερζόπουλου, της Ala Demitova, του Tapa Sudana, στη θερινή Ακαδημία Εθνικού Θεάτρου, σε κύκλο σπουδών αφήγησης παραμυθιού με το Στέλιο Πελασγό και άλλα.  

Σκηνοθέτησε το έργο “Ποιος ανακάλυψε την Αμερική” της Χρύσας Σπηλιώτη στο θέατρο 14η μέρα, όπου έπαιξε το ρόλο της Λίζας, (2016), την μουσικοθεατρική παράσταση “Περί Έρωτος” στο θέατρο Χυτήριο (2014), και την παράσταση “Για ένα ζευγάρι ρόδα-μια σπουδή στο Ματωμένο Γάμο”, όπου έπαιξε το ρόλο της Νύφης, και παρουσιάστηκε στο  φεστιβάλ Σαντορίνης “Ήχος και Εικόνα” (2009). 

Συμμετείχε ως ηθοποιός σε παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στην Αθήνα και σε διάφορα Φεστιβάλ (Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Θέατρο Φούρνος, θέατρο Κνωσσός κ.α.)  

Διδάσκει θέατρο από το 2007 σε ομάδες παιδιών και ενηλίκων ενώ εργάζεται στο παιδικό θέατρο ιδρυοντας το 2014 την ομαδα Κρεμα Κανελα και δημιουργώντας παραστάσεις που παρουσιάζονται σε σχολεία και Δημους (2016, “Του Νερού τα παραμύθια”, περιοδεία σε σχολεία, 2015 “Τα παραμύθια της γιαγιάς”, κινηματοθέατρο Τριανόν, περιοδεία σε σχολεία, 2014 “Η πολιτεία του Βυθού”, της Μάρως Λοϊζου, θέατρο Αθηνά, ωδείο Γ. Φακανάς, περιοδεία σε σχολεία, κ.α.).  

Την περίοδο 2006 έως 2014 εμψύχωσε τη θεατρική ομάδα του Ελευθεριακού Συνδέσμου Απεξάρτησης, σκηνοθετώντας παραστάσεις με τη συμμετοχή των απεξαρτουμένων (2014, "Φερσεφόνη, η διδαχή της απουσίας", του Γ. Οικονομόπουλου, θέατρο Χυτήριο, 2008, "Σαν τίποτα να μην είχε γίνει", θέατρο της Ημέρας, 2007, "Η Ψεύτρα" του Ζ. Κοκτώ, θέατρο Φούρνος).  

(Αναλυτικότερα σχετικά με τις παραστάσεις βλ. "Χρονολογιο")  

Έχει υπάρξει συνεργάτης δραματουργίας σε σεμινάρια δραματοθεραπείας και έχει συμμετάσχει σε συνεδρια με θέμα την Τεχνη και την Ψυχιατρική (Χανιά, Αθήνα).  Την περίοδο 2012-2015 δημιούργησε εργαστήρια Σωματικού Θεάτρου στην Αλόννησο, αντλώντας θέματα από τη μυθολογία.  

Έχει παρακολουθήσει διετή κύκλο σπουδών λογοτεχνικής μετάφρασης στην Ελληνοαμερικανική Ενωση και έχει συμμετάσχει στη συλλογική μετάφραση βιβλίων των εκδόσεων Κοχλίας.  

Ειναι ιδρυτικο μελος της καλλιτεχνικης ομαδας " Κυματομορφή”.